Saffranbiscottis

Ingredienser:
  • 2 Ägg
  • 1,5 paket Saffran
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Hacka mandeln grov.
 
Vispa ihop saffran, äggen, det rumsvarma smöret och sockret till en porös smet (jag har aldrig riktigt förstått vad poröst är så jag vispade tills tålamodet tog slut vilket var efter ca 2 minuter)
 
Blanda i den grovt hackade mandeln, vetemjölen och bakpulvern och rör om till en jämn och kladdig deg.
 
Fördela smeten till tre längder på en smörpapper klädd plåt. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 15 min.
 
Ta ut plåten och låt längderna svalna innan du skär dem i ca vå cm tjocka skivor. Sätt sedan in dem i ugnen igen på ca 75 °C i en timme för att torka.
 
ÄT!

Kommentarer
Postat av: tinka

BÄSTA kakorna!! bakar varje år!!!

2012-12-13 @ 21:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0