NEW YORK - Tisdagen

Känslan när vi vaknade på tisdagen var märklig. Vi hade ingen el, inget internet och inga affärer i närheten var öppna. Vi var alltså helt isolerade från omvärlden och hade ingen aning om new york hade gått under och vi var dem ända överlevande eller inte. Så vi snörade på oss skorna och gick ut och kollade.

Lite så här såg det ut. Rått, skärpigt och glassplitter samt ihoprasade byggställningar. Det visade sig fort att det även var andra folk ute på gatorna men alla lika ovetandes som oss.
Mamma höll humöret uppe ändå. Vi fick höra att tunnelbanesystemet var översvämmat och att inga bussar gick så vi började leta efter en taxi. Vilket gick utan större framgång, så vi började gå upp mot 34:e gatan där det ryktades finnas el.
På vägen hann vi med att se lite kända byggnader.
Och den kända kranen som orsakde ca 10 kvarters avspärrning (bland annat de kvarter där vår musikal skulle gå så den blev inställd vilket SÖG)
Brandbilar och polisbilar åkte kors tvärs hela tiden i fullfart med blåljus.
Vid lunch tid insåg vi vilket problem det skulle bli att hitta en resturang som hade öppet och ett ledigt bord med mindre än en timmas väntetid. Men tillslut hittade vi en pub nära grand central station. Vid det här laget var mitt humör på botten.
Men jesus, det var den godaste burgaren JAG NÅGONSIN ÄTIT! alltså mums.
Vi vandrade runt lite och såg små skojiga saker,
På kvällen lyckades vi få bord på New Yorks bästa resturang, vi var där förra gången också och maten är sååååååå god, kan ej förklara. Tao heter den i allafall. GÅ DIT!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0